PIDZ Drachten: Blije zorgprofessionals en cliënten

Wie de kaart van Nederland erbij pakt, ziet dat in één deel van het land PIDZ nog niet op de kaart staat: in het hoge noorden. Daar brengen franchisenemers Marleen Liemburg en Abdelkader (Abdel) Osman verandering in met PIDZ Drachten, dat 19 augustus officieel de deuren opent.

Waarom PIDZ?

Marleen: ,,Abdel en ik kennen elkaar door en door. We zijn eigenlijk als broer en zus. In zijn tienerjaren kwam hij naar Nederland en werd in ons gezin opgevangen waardoor de relatie is gegroeid tot die nu is. Nu dient deze kans zich aan en willen we deze mogelijkheid met beide handen aangrijpen.”
Adbel: ,,Ik heb lang getwijfeld of ik de zorg moest verlaten. Door PIDZ ben ik in de zorg actief gebleven. Eindelijk beschik ik over de vrijheid die ik altijd heb willen genieten. Maar mijn ambities waren altijd om door te groeien binnen de zorg tot een managementfunctie. Die kans doet zich nu gelukkig voor met PIDZ Drachten.”

Wat is jullie zorgachtergrond?

Marleen: ,,Ons zusje heeft een beperking en daardoor intensieve zorg nodig. Door voor haar klaar te staan, ben ik eigenlijk al van jongs af aan ‘besmet’ met het zorgvirus. Nu run ik samen met mijn man Peter in het weekend een logeeropvanghuis voor kinderen. Dus het zit er eigenlijk al jaren in.”
Adbel: ,,Ik werk al achttien jaar in de zorg en bijna twee jaar via PIDZ als zelfstandige. Doordat ik altijd samen met Marleen voor ons zusje zorgde, zei mijn moeder altijd dat dit mijn roeping zou worden. En daar heeft ze helemaal gelijk in gekregen.”

Wat is jullie visie op de zorg?

Abdel: ,,De kernwaarden die oprichters Fass en Ron uitdragen, verbondenheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen, passen heel goed bij ons. Dat willen wij ook uitdragen aan de zorgprofessionals die zich bij ons aansluiten. Het is toch supergaaf dat je de vrijheid geniet om op de manier zoals jij dat graag wil, zorg mag verlenen?”

Wat biedt PIDZ Drachten de cliënten?

Marleen: ,,Dat er voortdurend handen aan het bed staan. In deze tijd met hoog ziekteverzuim en veel druk is het belangrijk dat de cliënten en patiënten de zorg krijgen die ze verdienen. We willen graag dat onze zorgprofessionals meer tijd over hebben voor de cliënten.”
Abdel: ,,Ons doel is: blije zorgprofessionals. Dan krijg je ook blije cliënten. Dat willen we graag terugzien.”

19 augustus 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.