PIDZ-echtpaar zonder irritaties

Echtpaar Ed (46) en Esther (45) Engelander runnen samen hun franchise-onderneming van PIDZ in Roosendaal. Ze zitten 24 uur per dag, 7 dagen per week op elkaars lip. Zonder wrevel en irritaties. Wat is hun geheim?

Aanvankelijk runde Ed zijn eigen toko alleen. Hij sparde regelmatig met Esther zijn vrouw, maar zij bleef het eerste jaar op de achtergrond totdat Ed het niet meer in zijn eentje kon behappen. “Ik kreeg het ontzettend druk na het binnenhalen van een grote klant”, blikt hij terug. Esther ging de boekhouding doen en langzaamaan rolde zij erin. Ed wil op ieder moment van de dag bereikbaar zijn. Om dat te bewerkstelligen, was versterking van zijn echtgenote onmisbaar.

Rolverdeling

Ze hebben beiden hun eigen taken. Ed acquireert, verzorgt de intakegesprekken met potentiële zzp’ers en overlegt met de managers en directeuren van de zorginstellingen. Esther houdt zich bezig met de boekhouding en de telefoontjes van zzp’ers en klanten. “Esther is heel goed in het onderhouden van het contact met zowel planners als zzp’ers”, zegt Ed, sinds april 2014 franchisenemer van PIDZ Roosendaal. “Ze kent van de zelfstandige zorgprofessionals de verjaardagen en weet hoe hun kinderen heten.”

Ed zelf weet op de juiste manier te enthousiasmeren. Daarnaast draait hij nog regelmatig diensten mee bij zijn opdrachtgevers. “Zo weet ik precies welke cliënten op de afdelingen zitten en wat er speelt. Ik wil écht van meerwaarde zijn. Op die manier kan dat.”

Nauwelijks botsen
Ondanks dat het echtpaar een kantoor aan huis heeft en nauw met elkaar samenwerkt, botst ze amper. “We vertrouwen elkaar blindelings”, vertelt Ed. “Daarnaast durven we dingen van elkaar los te laten.” Daarmee doelt hij op het feit dat Esther haar zaken binnen PIDZ regelt en andersom. “Maar bij grote beslissingen, zoals een grote klant inschrijven of personeel aannemen, overleggen we wel altijd.”

Ook dochtertje Myah (6) loopt af en toe het kantoor beginnen. Ze begrijpt dat papa en mama druk zijn met PIDZ Roosendaal. “Soms komt Myah bij ons zitten en gaat ze facturen schrijven”, zegt Ed, die naar het oude briefpapier van PIDZ wijst dat zijn dochtertje dan vol kladdert.

PIDZ onder de zon

Zonder PIDZ op vakantie gaan, doet het gezin Engelander niet meer. Telkens gaat de iPad mee, zodat bij urgente zaken ingelogd kan worden om knelpunten op te lossen. Ed en Esther hebben tweemaal geprobeerd om hun werkzaamheden over te dragen, maar dat bleek achteraf geen doorslaand succes. “We willen zo’n hoog serviceniveau halen dat eigenlijk niemand het op kan vangen”, zegt Ed. “Maar het hoort erbij. Als ik wilde stoppen op vrijdag om vijf uur ’s middags dan was ik wel een koekjesfabriek begonnen.”

24 juli 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.