Pilot intervisies voor zzp’ers: ‘Het is een investering in jezelf en je bedrijf’

Tussen september 2021 en januari 2022 organiseerden wij een pilot intervisietraject. Het doel van de pilot? We wilden testen of zzp’ers behoefte hebben aan een begeleid en door PIDZ georganiseerd intervisietraject. En of deze intervisies bijdragen aan hun werkgeluk en ontwikkeling. Vijf zzp’ers schreven zich in om het onder leiding van een extern begeleider tijdens vier intervisiesessies te hebben over hun werk, ontwikkeling, lastige situaties op de werkvloer en leerpunten.

Was de pilot een succes?

Na de evaluatie met de deelnemers van de pilot was deze vraag eenvoudig te beantwoorden: ja, de pilot met het intervisietraject was een succes. Waarom? Allereerst bleek dat de casussen die de deelnemers van het intervisietraject bespraken, hen verder hebben geholpen in hun groei als zzp’er in de zorg. Zowel op het gebied van kwaliteit als op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens de vier sessies konden de zzp’ers zelf inbrengen waar zij het over wilden hebben.  Ze spraken over moeilijke situaties op de werkvloer, hun positie als zzp’er in de zorg, het contact met de vaste zorgteams tijdens opdrachten, hoe zij meerwaarde kunnen leveren in de korte tijd dat ze binnen een zorginstelling aanwezig zijn. Maar ook over hun persoonlijke ontwikkeling als zorgprofessionals. Vanuit hun eigen ervaringen konden zij mededeelnemers helpen met een bieden van een spiegel, het geven van een andere denkrichting of juist met het vinden van praktische oplossingen.

Werkgeluk

Daarnaast droeg het intervisietraject ook bij aan het werkgeluk van de vijf deelnemende zzp’ers. Zij voelden zich gehoord en vonden het prettig de tijd en ruimte te krijgen om ideeën uit te wisselen en mede-zzp’ers te helpen om het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen. Door handvatten te hebben gekregen om met bepaalde moeilijke situaties om te gaan, gaat het traject ook in de toekomst nog verder bijdragen aan een groter gevoel van werkgeluk. Of zoals een van de deelnemers omschreef: “Deelname aan een intervisietraject is een investering in jezelf en je bedrijf.”

Vervolg

Vanwege het succes van de pilot en de positieve reactie hebben we besloten in 2022 op diverse plaatsen in Nederland aan de slag te gaan met een intervisiegroep. Hierover volgt binnenkort meer informatie. Heb je nu al interesse in het deelnemen aan een intervisietraject? Stuur dan vast een mail naar kwaliteit@pidz.nl en dan stellen we je als eerste op de hoogte van de nieuwe intervisiegroepen.

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.