Recruiter Nick heeft zijn droombaan gevonden

Na banen bij het UWV en het asielzoekerscentrum (COA) in Gilze strijkt Nick Kreulen begin september bij PIDZ neer. Hier heeft de junior recruiter een ideale mix van werkzaamheden en bedrijfscultuur gevonden.

Nu houdt Nick (26) zich vooral bezig met de planning. Hierdoor kennen vele opdrachtgevers en uitzendkrachten inmiddels zijn stem. Van menselijk contact krijgt hij energie. Het snelle schakelen dat deze baan met zich meebrengt, ligt hem wel. “Je moet weerbaar zijn en kunnen denken in oplossingen. Heel soms maak je een foutje in de planning of staat een zorgverlener op de verkeerde afdeling. Dan moet je snel kunnen handelen om dit knelpunt te verhelpen. Assertiviteit helpt daarbij.”

COA

De link met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is dan snel gelegd. “Daar heb ik ook leren assertief te zijn. Het COA bestaat uit zelfsturende teams. Er wordt niks aan je opgedragen. Je bepaalt zelf waarmee jij je bezighoudt.” Als woonbegeleider helpt Nick samen met de bewoners mee met het opzetten van sportdagen, een schoonmaakploeg en andere zaken. “De in totaal 1500 mensen geef je zo verantwoordelijkheid en op die manier hun eigenwaarde terug. Het is mooi om daar onderdeel van uit te mogen maken.”

Maar niet alles is koek en ei in Gilze. In zijn eerste maand doen drie bewoners een zelfmoordpoging. Ook hoort Nick allerlei traumaverhalen en ziet hij mensen met verslavingsproblemen. Het raakt hem. “Toch houd je afstand, want je bent wel de professional”, vertelt de oud-woonbegeleider, die zich in die anderhalf jaar persoonlijk heeft ontwikkeld. De cultuur spreekt hem aan, maar de werkzaamheden uiteindelijk niet meer. “Ik wil graag doorgroeien en doelen verwezenlijken. Bij COA was dat lastiger.” Afgelopen zomer benadert PIDZ Uitzend hem of Nick oren heeft naar een nieuwe uitdaging. Die heeft hij nu gevonden.

UWV

Nick heeft toegepaste psychologie gestudeerd. Hij denkt na zijn studie bij het UWV, als jobcoach, de ideale baan gevonden te hebben. Maar na een jaar trekt hij de deuren van het kantoor in Eindhoven achter zich dicht. “Het werk was heel leuk. Je komt met heel veel mensen in contact. Alleen is de omgeving ontzettend traag, met veel tussenpersonen. Daarnaast worden vooral doelstellingen op de lange termijn gesteld. Ik ben meer van het korte werk, wekelijkse targets.”

Deze manier van werken biedt PIDZ Uitzend hem: een combinatie met veel menselijk contact en het snelle werk. Nu stort Nick zich nog volledig op de planning. Maar begin 2018 verwacht hij zijn cursus tot junior recruiter af te ronden. Zo kan het nieuwe gezicht van PIDZ Uitzend zich met allerlei dingen bezighouden. Van intakegesprekken tot presentaties op scholen en van de planning tot klantcontact. “Ik houd ervan om mijzelf nuttig te maken en vooral te voelen. Gelukkig kan dat hier.”

25 februari 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.