Romereis oprichter Fass ten einde

Over, uit en sluiten. De Romereis van oprichter Fass komt door overmacht ten einde. Na ongeveer 1.100 kilometer moet hij noodgedwongen naar huis door familieomstandigheden.

Balen, is zijn eerste reactie. “Echt heel erg jammer.” Graag zou hij samen met zijn vrouw de pelgrimstocht over via Francigena voltooien, maar de wandelgoden hebben het hen niet gegund. Maar wat was het een schitterend avontuur. Samen over onverharde paden, door de bossen, bergop en -af. Alles kwamen ze tegen en alle weersomstandigheden maakten ze mee.

Een avontuur dat voor eeuwig in hun geheugen gegrift staat. De trots overheerst bij beiden dat ze überhaupt de uitdaging zijn aangegaan. Ondanks dat oprichter Fass graag de eindstreep zou halen, heeft hij zijn doel bereikt: erachter komen wat hij met zijn toekomst wil. “Ik heb nieuwe energie gekregen en ideeën voor PIDZ bedacht”, stelt hij bij aankomst op Schiphol. “Welke? Dat laat ik nog even in het midden. Maar de golfbaan heeft er ook iets mee te maken.”

Door zijn pelgrimstocht is Fass weer nader tot zichzelf gekomen. Maar waarom trok hij ook alweer de ‘stoute’ wandelschoenen aan? Na de uitslag van een gezondheidstest kwam Fass erachter dat hij beter voor zichzelf moest gaan zorgen. Die gedachtegang sluit naadloos aan bij PIDZ: “Je kunt pas goed voor ander zorgen, als je ook goed voor jezelf zorgt.” De afgelopen drie maanden heeft hij dat gedaan, met het idee ook anderen te inspireren.

Dagboek

Voor zichzelf hield hij gedurende zijn reis een dagboek bij, zodat alle herinneringen voor eeuwig bewaard zullen blijven. De Romereis komt nu ten einde, maar wie weet vervolgt hij hem. Ooit…

21 mei 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.