Samen 1 miljoen mensen blij maken

Voor de eerste editie van de Wij-krant schreef Fass een column. De strekking: PIDZ wil in 2025 1 miljoen mensen blij maken, in de zorg.

Samen 1 miljoen mensen blij maken

PIDZ voelt zich al jaren nauw verbonden met de zorg. We horen en zien hoe de zorg haar menselijk karakter langzaam is kwijtgeraakt. De media staan er vandaag de dag bol van. Ron en ik willen met PIDZ het tij keren. Zorg moet niet enkel om winst draaien, maar juist om het creëren van waarde. En dat doe je door goed voor elkaar te zorgen.

Maar je kunt pas goede zorg verlenen aan een ander, als er ook goed voor jou wordt gezorgd. Hoewel deze tekst al een dik jaar op onze website staat, worden de geluiden om ons heen steeds indringender en harder. Dit probleem oplossen, lukt pakweg niet met het schrijven van deze column. Dat  vraagt om een mensgerichte aanpak. PIDZ maakt zich daar hard voor. Sterk nog, we hebben een zeer ambitieus doel voor ogen: in 2025 maken wij samen 1 miljoen mensen blij in de zorg.

1 miljoen mensen! De kritische lezer vraagt zich af: hoe dan? Dat is toch niet mogelijk? Jazeker, dat is mogelijk. En samen gaan we dit doel bereiken. Dit mooie medium, de Wij-krant, is een van de vele middelen die we inzetten. In deze krant delen we actueel nieuws, afgewisseld met serieuze en leuke berichten. We willen hier onze kennis en ervaring met elkaar delen. Daar worden we samen beter van. Daar worden we samen blij van.

Om de groei en de PIDZ-kwaliteit voor de toekomst te kunnen waarborgen, hebben wij 2017 uitgeroepen tot het jaar van de professionalisering. Goede zorg verlenen vraagt om een groot en warm hart, maar ook om een professionele houding. Samen met zzp’ers, flexwerkers, de zorgorganisaties en natuurlijk onze eigen organisatie moeten we de volgende stap gaan zetten.

Zelf hebben we het afgelopen jaar veel energie gestoken in onze interne organisatie. Er zijn nieuwe medewerkers aangenomen, de software voor onze gebruikers is herschreven en de mediakanalen zijn geprofessionaliseerd. Allemaal om de kwaliteit van vandaag, morgen en de komende jaren te kunnen garanderen. Immers, eens met zorg verbonden, altijd met zorg verbonden!

Maar waar het wat mij betreft allemaal écht om draait is samenwerken en in gesprek blijven. Wij willen graag van jullie weten wat er speelt. Waar word je blij of verdrietig van? Misschien zet je ergens je vraagtekens bij? Laat het ons weten! We nemen jouw vraag, opmerking of feedback oprecht serieus. Zeker als het voor de hulpbehoevende medemens is. Voor hen doen we het uiteindelijk. Toch?

Met zorg verbonden!

W. Fassbender (Fass)

Reageren? Dat kan via redactie@pidz.nl

28 april 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.