Samen actief ouder worden met het Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Thuiswonend of in een verzorgings- of verpleeghuis: iedereen moet volgens de stichting de kans krijgen om op een actieve manier ouder te worden. Ook maken zij zich hard voor een leeftijdsvriendelijke omgeving én de bestrijding van eenzaamheid – de ultieme droom van PIDZ-oprichters Ron en Fass.

De BoodschappenPlusBus, breiclubs, de zilverlijn, schrijfmaatjes… Met deze en diverse andere projecten en vele vrijwilligers werkt het Nationaal Ouderenfonds aan het behalen van haar doelstellingen. “Maar dat kan niet bestaan zonder donaties zoals die van PIDZ”, aldus Daan Krijger, fondsenwerver bij het Ouderenfonds.

Donatie aan het Ouderenfonds

In het kader van het 10-jarig jubileum besloot PIDZ eerder dit jaar een cadeau in de vorm van een donatie te geven aan drie goede doelen in de zorg. En zo bij te dragen aan de drie grootste sectoren waarin we actief zijn: de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ.

Met de donatie van PIDZ kan het Nationaal Ouderenfonds hun bestaande activiteiten voortzetten. Krijger: “Zo kunnen ouderen onder andere met ons blijven breien, sporten, bellen, post ontvangen, mee met BoodschappenPlusBus en aanschuiven bij onze kerstdiners- en concerten.” En zo probeert PIDZ een steentje bij te dragen aan het bestrijden van eenzaam onder ouderen en hen te stimuleren om samen actief ouder te worden.

Lees ook in het kader van het tienjarig jubileum van PIDZ:

• HandicapNL: ‘De afgelopen anderhalf jaar is eenzaamheid onder heel veel jongeren gegroeid’
• Sander Slootmaker (MIND): ‘Mentale gezondheid moet net zo cool zijn als sporten’
• Tien jaar PIDZ: donatie aan MIND 
• Tien jaar PIDZ door de ogen van Monique 
• Tien jaar PIDZ: anekdotes van PIDZ’ers Chris en Joy 
• Jubileum: PIDZ bestaat 10 jaar en geeft 3 cadeaus aan de zorg 

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief