Video | Hartekamp Groep: ‘We merken dat we niet meer zonder zzp’ers kunnen’

Bij de Hartekamp Groep zijn mensen van alle leeftijden met een beperking al 65 jaar welkom. Ze kijken bij de cliënten juist naar wat wél kan in plaats van niet. De zorginstelling streeft ernaar dat de bewoners zoveel mogelijk zelf doen door middel van versterkende begeleiden, zegt Zita Marantika van het planbureau.

,,De cliënten mogen zelf beslissingen maken over hun leven”, vertelt Marantika. Toch merkt Hartekamp Groep dat het steeds lastiger wordt om zorgprofessionals te vinden voor de diensten die openstaan bij de complexe zorg. Tijdens de vakantieperiodes komt dat nog vaker voor.

PIDZ helpt de zorginstelling nu al zo’n vier jaar regelmatig uit de brand met inzet van zzp’ers, omdat de cliënten zo de beste zorg kunnen krijgen die ze verdienen. Begeleider Jamil Tuinman ervaart de samenwerking met PIDZ’ers als prettig. ,,Je ziet dat ze heel ervaren zijn en dat stralen ze ook uit op de cliënt. Meestal verloopt het altijd heel soepel. Dit komt ook omdat ze vaak een goede klik met de cliënten hebben. Dit zorgt ook voor rust op de afdeling.”

Bekijk hier de video die wij maakten met Zita Marantika en Jamil Tuinman van Hartekamp Groep:

Benieuwd geworden naar PIDZ? Hier vind je meer informatie.

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Wout Fassbender
Wout Fassbender
Met pen, camera of voicerecorder gaat Wout altijd op zoek naar een verhaal. Dit trekt hem het meest. Op deze wijze wil hij graag uitdragen waar PIDZ voor staat: met zorg verbonden. Als freelance (huis)journalist kan Wout bij PIDZ uiten wat hij het liefst doet: verhalen vertellen waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.