PWA-school | Snoezelen met dieren

Een unieke ervaring voor de kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool uit Veldhoven. Ze mochten snoezelen met dieren. Geen gewone beestjes, maar een mix van reptielen, vogels en zoogdieren.

Drie kwartier lang maakte elke klas van de PWA-school kennis met uitheemse dieren die Mark Peeters had meegenomen. Van een egel tot een schildpad en van een uil tot een slang.

De reacties van de kinderen spraken boekdelen. De een vond het eng en hield zich meer op de achtergrond, de ander durfde alles. Sommige kinderen durfden zelfs de slang in hun nek te leggen, de papegaai op het hoofd te laten staan en de staart van het stinkdier langs de wangen te laten aaien. Uiteraard onder begeleiding van Mark.

“Schitterend om te zien dat de kinderen hun grenzen verleggen. Aan het begin mag de papegaai nog niet op de schouder, maar aan het eind durven ze wel de slang in hun nek te leggen. Dat vind ik mooi”, zegt organisator Michel van Dinther tevreden.

In december staat de volgende verrassing op de kinderen van de PWA-school te wachten. Welke? Dat verklappen we nog niet.

Project ‘Met zorg verbonden’

PIDZ springt graag bij op plekken in de zorg waar weinig tot geen aandacht, budget of organisatiekracht is. Kortom, wat teruggeven aan de zorg. Daarom is het project ‘Met Zorg Verbonden’ in het leven geroepen. De doelstelling: structureel de kwaliteit van leven verbeteren voor een specifieke groep, (kwetsbare) cliënten. Alleen dan kun je pas écht van toegevoegde waarde zijn voor zorgbehoevenden.

Voor het schooljaar 2018-2019 is gekozen om de 75 kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool, waar de leerlingen speciaal onderwijs volgen omdat zij moeilijk kunnen leren en een (meervoudige) beperking hebben, te verblijden. PIDZ gaat de kinderen een schooljaar lang extraatjes geven en hen dingen laten ervaren, zoals ze dat nog niet eerder hebben meegemaakt. Het plezier dat deze kinderen maken en de ervaringen die zij tijdens deze activiteiten opdoen, kunnen helpen om beter om te gaan met situaties die zich voordoen in hun dagelijkse leven.

12 oktober 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.