Stichting Joyce-House wint prijs Met zorg verbonden project

De prijswinnaar van het project Met zorg verbonden is bekend. Stichting Joyce-House heeft een cheque ter waarde van 10.000 euro ontvangen en kan bovendien tachtig uur medewerkers van PIDZ inzetten. ,,Wij zijn hier zo verschrikkelijk blij mee.”

Directeur-bestuurder Irene Bernsen van Stichting Joyce-House kan haar geluk niet op en een glimlach niet onderdrukken als zij de cheque krijgt uit handen van algemeen directeur Hetty van Dommelen van PIDZ. ,,Wij zijn hier zo verschrikkelijk blij mee. Dit is een idee van ons samen geweest”, glundert Irene.

PIDZ-directeur Hetty legt uit waarom Stichting Joyce-House, waar op drie verschillende locaties in totaal 34 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en twee logées wonen, de prijs heeft gewonnen. ,,Wij hebben bewust gekeken naar een idee dat structureel een bijdrage kan leveren aan de personeelstekorten in de zorg. Maar we kijken ook of het een positieve bijdrage kan leveren aan het imago van de zorg. Wij denken dat Joyce-House dat met zijn kleinschalige opzet kan. Ik ben trots dat ik jullie deze prijs mag overhandigen.”

Betaalde ouderparticipatie

Het idee van de stichting is als volgt: ouders opnemen in het dienstenrooster. Tegen betaling. Hier is Joyce-House in 2020 mee begonnen, in coronatijd. Zo snijdt het mes aan twee kanten: ouders zijn in de buurt van hun kind en een deel van het personeelstekort wordt op deze manier opgelost.

,,Het begon met de visie dat wij ouders wilden betrekken. Wij vinden het belangrijk dat ouders bij hun kind in de buurt zijn en meedoen in de zorg”, vertelt directeur-bestuurder Irene. ,,Laten we eerlijk zijn: het is een leuke bijkomstigheid dat zij ook meedoen in onze roosters. Zo wordt het personeelstekort opgelost.”

De motivatie van Joyce-House om mee te doen

,,Participatie in de zorg kan niet vrijblijvend zijn; het schept verwachtingen en brengt een mate van verplichting met zich mee”, schrijft Joyce-House in de motivatiebrief die naar PIDZ is gestuurd. ,,Daarom vinden we een passende vergoeding belangrijk naar rato van de ingeroosterde diensten en conform gestelde voorwaarden aan de inzet.”

Een win-winsituatie, vindt de zorginstelling. ,,Dit draagt bij aan de sociale binding en levenskwaliteit van de bewoners. Ouders ervaren en zien hoe zorg wordt verleend op de woongroepen. De bewoners ontvangen hun ouders in ‘hun huis’.”

Wat Joyce-House gaat doen met de prijs

Het idee van betaalde ouderparticipatie is inmiddels al op twee locaties uitgerold, namelijk in Wolvega en Smilde.  Maar met het prijzengeld wil Joyce-House dit ook gaan uitvoeren op de locatie in Steenwijk.

Dat past bij het motto van de stichting: ‘van beperking naar ontwikkeling’. ,,Wij staan voor bijzondere zorg. Persoonlijk en betrokken. Zorg waarin niet de beperking centraal staat, maar juist de mogelijkheden. Joyce-House is van mening dat goede zorg voor de bewoners alleen kan als er ook goede zorg is voor de medewerkers.” En bij de stichting vallen de ouders dus ook onder de medewerkers.

PIDZ feliciteert Joyce-House nogmaals met de verkregen cheque. Meer informatie over het project Met zorg verbonden is op onze website te vinden.

Vergeet niet om deze post te delen.

Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.