Thuis als zzp’er bij PIDZ

Paula de Wolf-Vader (48) werkt bijna dertig jaar in dienstverband als ze voor zichzelf in de gespecialiseerde zorg begint. Er volgt een tijd vol spanning, tot haar oude kennis Ed Engelander – franchisenemer van PIDZ Roosendaal – haar benadert. Twee dagen na het gesprek met Ed draait Paula haar eerste PIDZ-dienst op een ge- specialiseerde gesloten afdeling, binnen de GGZ.

“Het werk voelde als thuiskomen”, vertelt Paula. “Je merkt dan toch dat al die verschillende mensen, die zo ver uit elkaar liggen wat zorg en hulpbehoefte betreft, de plek vormen waar je thuishoort.” Dat gevoel van thuiskomen zorgt ervoor dat Paula nog deskundiger en persoonlijker zorg kan verlenen. Haar gespecialiseerde en vakkundige verdiensten blijven niet onopgemerkt. Een van de zorgaanbieders waar Paula werkt, biedt haar zelfs een vast dienstverband aan. Zorgaanbieders zijn streng in hun personeelsselectie en voor Paula is het aanbod een groot compliment. Of ze het echt gaat doen weet ze nog niet. “Ik heb nu veel vrijheid”, vertelt Paula. “Ik kan voor mijn vader van negentig zorgen en op vakantie gaan wanneer ik wil.”

Het werken op verschillende plekken vergroot Paula’s, toch al brede, wereld. “Ik ben ook geen achttien meer”, grapt ze. “Door die verschillende werkplekken heb ik kwaliteiten bij mezelf ontdekt die ik nog niet eerder had gezien. Zo werk ik onder andere met mensen die een sterke gedragsstoornis en een licht verstandelijk handicap (SGLVG) hebben. Een van de moeilijkere kanten daarvan is het problematische gedrag: bijten, slaan, spugen. Soms trekken ze zelfs aan mijn haren. Maar met mijn humor en creativiteit kan ik veel voor mijn cliënten betekenen. We gaan weleens knutselen of tekenen. Paula de Kleurjuf, noemen ze me dan!”

24 mei 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.