Tien jaar PIDZ: Donatie aan MIND

Op 2 februari bestond PIDZ precies 10 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom steunen wij drie goede doelen in de drie grootste sectoren waarin wij actief zijn: het Ouderenfonds, HandicapNL en MIND. We leggen graag aan je uit waarom we deze drie doelen hebben gekozen. Vandaag lees je meer over onze donatie aan MIND.

Meer dan 40 procent van de Nederlanders heeft psychische klachten ervaren. MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen én het ondersteunt mensen die ermee te maken hebben. Voorlichting, onderzoek en het uitvoeren van projecten zijn de belangrijkste pijlers om dit voor elkaar te krijgen.

MIND Young Studio
Met onze donatie steunen wij het MIND Young Studio Project: een YouTube- en Instagram-kanaal gerund door vijf jongeren die ervaring hebben met psychische problemen. Met dit project wil MIND de problematiek normaliseren door te praten over (en te helpen bij) psychische gezondheid en psychische problemen. De jongeren worden door MIND begeleid in het werkproces, maar bedenken zelf concepten om onderwerpen bespreekbaar te maken en voeren deze ook zelf uit.

Ieder half jaar krijgt de MIND Young Studio redactie vijf nieuwe leden, waardoor MIND via dit project ieder jaar tien jongeren werkervaring op laat doen. Dit is voor hen belangrijk om de stap te kunnen zetten naar een structurele baan en uiteindelijk een zelfstandige toekomst op te bouwen. Zo stimuleert MIND jongeren met psychische problemen zich staande te houden in en zo actief mogelijk mee te doen aan de maatschappij.

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Lucia van Dijk | PIDZ
Lucia van Dijk | PIDZ
Lucia is de digitale expert van de organisatie. Ze zorgt ervoor dat PIDZ online goed vindbaar en zichtbaar is. Een fijn te gebruiken website met snel te vinden informatie is daarbij cruciaal. Door haar analyses weet ze wat er speelt bij zorginstellingen en zorgprofessionals en helpt ze mee om prikkelende content te maken die hen verder helpt in het ondernemerschap.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief