Twintig procent zorgbestuurders verdient meer dan minister

Boze tongen in de Tweede Kamer. Liefst een op de vijf topbestuurders in de zorg verdient meer dan een minister. Kijkend naar 2016 komt dat neer op 179.000 euro. Samen verdienden de topbestuurders afgelopen jaar ruim 13 miljoen euro.

Dat meldt BN DeStem op zijn website nadat RTL Nieuws onderzoek deed. Oorspronkelijk staat het inkomen van een topbestuurder gelijk aan een ministerssalaris. Maar in de praktijk gaat twintig procent daar overheen.

Boze Kamerleden 

De uitkomst van dit onderzoek leidt tot onvrede in Den Haag, waar uit de mond van enkele politici reacties zijn opgetekend. ‘Hoe kan dit’, vraagt Corinne Ellemeet (GroenLinks) zich af. Of Gijs van Dijk van de Partij van de Arbeid (zie foto): ‘Durven zij hun medewerkers nog in de ogen te kijken?’

SP-Kamerlid Lilian Marijnissen neemt geen blad voor de mond en noemt het waanzin. an Geld voor zorg, moet naar zorg”, stelt zij. En daar zijn wij het helemaal mee eens.

24 oktober 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.