Uitleg invullen werkgeversverklaring avondklok

Om na 21.00 uur naar buiten te mogen, heb je sinds afgelopen weekend twee verklaringen nodig: een eigen verklaring en een werkgeversverklaring. Deze laatste roept veel vragen op bij zzp’ers. Hieronder leggen we stap voor stap uit welke informatie je waar invult en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

1. Verklaring werkgever:
Hier vul je de gegevens van de opdrachtgever in. Deze zijn terug te vinden in de overeenkomst van opdracht.

2. Informatie werknemer:
Hier vul je je eigen gegevens in. Ook kun je hier de data van de opdrachten invullen waarvoor je na 21.00 uur naar buiten moet.

3. Naar waarheid ingevuld:
Hier zet je zelf als zzp’er een vinkje.

4. Ondertekening werkgever:
Hier vul je plaats en datum in. Een handtekening is niet nodig bij digitaal invullen.

Veelgestelde vragen

V: Ik ben niet in loondienst. Moet ik een werkgeversverklaring hebben en wie vult deze in?
A: Ja, ook als zzp’er moet je een werkgeversverklaring hebben. Je vult deze zelf volledig in. De informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid onder het kopje “Informatie voor zzp’ers”.

V: Moet de opdrachtgever de werkgeversverklaring ondertekenen?
A: Nee, je moet het formulier als zzp’er zelf volledig invullen. De opdrachtgever hoeft hiervoor niets te doen. De informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid onder het kopje “Informatie voor zzp’ers”.

V: Kan PIDZ een werkgeversverklaring voor mij invullen?
A: Nee, PIDZ is geen werkgever voor zzp’ers. De Rijksoverheid verwacht van zzp’ers dat zij zelf een werkgeversverklaring invullen. De informatie hierover vind je op de website van de Rijksoverheid onder het kopje “Informatie voor zzp’ers”.

V: Moet ik voor iedere avond een nieuwe werkgeversverklaring invullen?
A: Voor meerdere opdrachten bij één opdrachtgever (of een periode-opdracht) kun je één formulier gebruiken. Zet onder het kopje “Informatie werknemer” op welke data je opdrachten hebt waarvoor je na 21.00 uur naar buiten moet. Wanneer je meerdere opdrachtgevers hebt, heb je een nieuwe werkgeversverklaring nodig omdat de gegevens van de opdrachtgever ingevuld moeten worden op het formulier.

V: Moet ik mijn Overeenkomst van Opdracht meenemen?
A: De twee verklaringen moeten voldoende zijn, maar je kunt je verklaring voor de zekerheid op je telefoon downloaden. Zo heb je altijd een extra bewijsstuk bij je.

25 januari 2021

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.