Waar kunnen we je bij helpen?

Over PIDZ

We zijn in heel Nederland actief. Met 13 vestigingen is PIDZ altijd vlalkbij. Bekijk hier onze vestigingen.

Bij PIDZ kun je terecht voor opdrachten op zzp- of detacheringsbasis. We hebben onder andere (incidentele en periodieke) opdrachten voor helpenden (+), verzorgenden (IG), verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen en begeleiders. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, GGZ en de thuis- en gehandicaptenzorg.

Allereerst kun je via ons online mijnPIDZ-systeem reageren op opdrachten van zorginstellingen. Ook neemt ons systeem een deel van het papierwerk uit handen door de urenregistratie en facturatie te faciliteren. Daarnaast hebben we een netwerk van partners opgebouwd die je kunt inschakelen voor diverse diensten, zoals opleidingen, verzekeringen, administratie, voorfinanciering en kennis rond wet- en regelgeving.

Je kunt ons tijdens kantooruren bellen en mailen. Daarnaast kun je ons als zorgprofessional of zorginstelling buiten kantooruren vanaf 6.30 uur en tot 23.30 uur bereiken in noodgevallen. Ons online PIDZ-systeem is 24/7 beschikbaar én up-to-date voor spoedaanvragen. Meer weten? Hier kun je contact opnemen met een van onze vestigingen.

Kwaliteit vinden wij heel belangrijk. Daarom hanteren wij een uitgebreid intakeproces waarin wij alle zzp’ers eerst persoonlijk ontmoeten voordat zij ingeschreven worden. Ook vragen we minimaal twee jaar relevante werkervaring na het behalen van het zorgdiploma. Zo weten we dat de zzp’ers in mijnPIDZ gekwalificeerd, ervaren en gemotiveerd zijn om de opdrachten van zorginstellingen uitstekend uit te voeren. Daarnaast bestaat ook een kwaliteitscommissie, die continu bezig is om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. En we hebben een meldpunt waarop zorgprofessionals meldingen van misstanden in de zorg door kunnen geven aan ons.

Ja, via Groeispurt kun je jezelf vakinhoudelijk ontwikkelen via e-learnings en praktijkopleidingen. Ga naar pidz.nl/groeispurt voor de mogelijkheden.

Als zzp’er betaal je een vaste maandelijkse bijdrage van €56,94 inclusief btw aan Smiling Gents (de ontwikkelaar van mijnPIDZ) voor het gebruik van de PIDZ software. Dit bedrag wordt enkel gefactureerd wanneer je in de betreffende maand minimaal één opdracht via ons systeem hebt aangenomen. Is dit niet het geval? Dan betaal je die maand ook niet voor het gebruik van het systeem. Wij berekenen géén fee waarin je een percentage van je omzet moet afstaan.

Allereerst heb je 24/7 toegang tot mijnPIDZ en de opdrachten bij zorginstellingen die voor jou geselecteerd zijn. Ook neemt dit systeem je papierwerk uit handen en houd je tijd over voor andere zaken. Zo wordt de overeenkomst van opdracht automatisch voor je aangemaakt, kun je je urenregistratie eenvoudig bijhouden en kun je na afloop van een opdracht een factuur vanuit ons systeem sturen. Dit kan vanaf elke laptop of computer, maar ook via onze PIDZ app. Daarnaast houden we je op de hoogte op het gebied van (veranderende) wetgeving en ondernemerschap in de zorg. We passen bijvoorbeeld de overeenkomst van opdracht regelmatig aan, aan de hand van de laatste inzichten uit ontwikkelingen rond de wet DBA en webmodule.

Zorg moet niet om winst draaien, maar juist om het creëren van waarde. Zo verbinden we de zorg weer met de mensen die erin werken. En als het aan ons ligt, wordt de Nederlandse zorgverlener elk jaar gelukkiger in zijn werk. Concreet houdt dit in dat wij een groot deel van de inkomsten besteden aan het verbeteren van onze diensten. Bijvoorbeeld aan manieren waarop we de kwaliteit van de zorg kunnen verhogen, ons systeem kunnen verbeteren en innovaties waarmee we kunnen bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de zorg.

Aanmelden

Hier kun je je aanmelden bij PIDZ. Vul je gegevens in, kies een locatie en klik op verzenden. Je formulier wordt direct naar de vestiging van je keuze gestuurd. Zodra het formulier binnen is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wil je als zzp’er via PIDZ aan de slag? Dan vragen wij van jou dat je in het bezit bent van relevante diploma’s en minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Om als zzp’er aan de slag te kunnen heb je de volgende documenten nodig:

  • Een actueel Curriculum Vitae (CV)
  • Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart
  • Een uittreksel of bericht van registratie van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  • De verzekeringspolis van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een betalingsbewijs van de premie
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) die niet ouder is dan twee jaar
  • Al je behaalde diploma’s en certificaten in de zorg
  • Twee referenties of getuigschriften
  • Een lidmaatschap klachtenregeling

Je kunt bij PIDZ met een buitenlands diploma werken. Je moet deze wel eerst in Nederland laten waarderen of erkennen. Je dient namelijk wel aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse overheid te voldoen. Op de site van de rijksoverheid kun je hier meer informatie over vinden.

Om je in te kunnen schrijven bij PIDZ heb je een diploma nodig. Wij adviseren je om een vervangend document aan te vragen. Dit kun je doen via www.duo.nl.

mijnPIDZ®

Je kunt reageren op opdrachten via mijnPIDZ. Wanneer opdrachten beschikbaar zijn, ontvang je hiervan een e-mail en/of pushmelding in de app. Vanuit deze e-mail en pushmelding kun je de opdrachtomschrijving bekijken en de opdracht accepteren.

In mijnPIDZ heb je een persoonlijk profiel waarin je aangeeft in welke functies je kunt werken, welke ervaring je hebt en of je nog aanvullende certificaten hebt die van belang zijn – denk bijvoorbeeld aan EHBO. Ook vul je je uurtarief in en je maximale reisafstand. Vervolgens kun je heel eenvoudig jouw agenda beheren. Opdrachtgevers weten zo wanneer je beschikbaar bent en kunnen je vervolgens uitnodigen voor een opdracht. Wanneer er een opdracht beschikbaar is die past bij jouw profiel, dan ontvang je hiervan een mail en/of pushmelding in onze app.

Als je je inloggegevens bent vergeten, ga dan naar de inlogpagina van PIDZ. Klik daar op ‘wachtwoord vergeten’ en vul je e-mailadres in. Je krijgt dan een e-mail toegestuurd met een nieuw wachtwoord / met een link waarmee je een nieuw wachtwoord in kunt stellen.

Facturen worden automatisch voor je klaargezet in het PIDZ systeem. Je hoeft deze alleen nog te controleren, te voorzien van jouw factuurnummer en te versturen naar je opdrachtgever.

Je kunt deze wijziging zelf verwerken in mijnPIDZ door in je urenregistratie van de betreffende opdracht min- en plusuren toe te voegen.

Neem hiervoor contact op met de zorginstelling waarvoor je zou gaan werken. Wanneer wij een schriftelijke bevestiging ontvangen vanuit de opdrachtgever, kunnen wij de opdracht voor je verwijderen. 

De recruiters op de vestiging waar jij bent ingeschreven krijgen een melding zodra je nieuwe bestanden hebt geüpload. Zij controleren deze zo snel mogelijk. Indien ze geaccordeerd worden, wordt je account automatisch weer actief.