Vergeet je zorgbonus niet aan te vragen

Sinds het begin van deze maand kunnen zorginstellingen de zorgbonus aanvragen voor iedereen die bijgedragen heeft aan de bestrijding van het coronavirus. Niet alleen voor hun personeel in loondienst, óók zijn zij verantwoordelijk voor het aanvragen van de bonus voor de flexibele schil, waaronder zzp’ers.

Neem contact op met de opdrachtgever

Eén van jouw opdrachtgevers kan de zorgbonus dus voor jou aanvragen. Zoals we eerder al schreven, raden we je dus aan om contact op te nemen met de zorginstelling waar je het meeste voor gewerkt hebt. Hiermee neem je zelf het heft in handen en zorg je ervoor dat er slechts één zorginstelling de bonus voor je aanvraagt.

Deadlines

We krijgen signalen dat zorginstellingen de bonus graag op korte termijn en in één keer aanvragen. Daarom stellen zij deadlines die eerder liggen dan de laatste dag van de maand – de laatste dag dat de bonus aangevraagd kan worden. Hierdoor zorgen zij er namelijk voor dat de bonus zo snel mogelijk uitbetaald wordt en zorgverleners krijgen waar zij zo hard voor gewerkt hebben. Voor jou als zzp’er betekent dit dus – als je dit nog niet gedaan hebt – dat je niet te lang moet wachten met het benaderen van zorginstellingen, zodat je meegenomen kan worden in de aanvraag.

8 oktober 2020

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.