Waarom zzp’ers van PIDZ zoveel plezier hebben in hun werk

Goede zorg verlenen is een vak apart. Het vraagt kennis, kunde, aanpassingsvermogen en empathisch vermogen. Maar ook werkgeluk is ontzettend belangrijk. Want pas als je lekker in je vel zit, kan je de allerbeste zorg bieden voor jouw cliënt. En dát is waar het ons als zorgprofessionals uiteindelijk om gaat.

Bij PIDZ staat werkgeluk daarom hoog op de agenda. Ons doel is om de Nederlandse zorgprofessional zich ieder jaar gelukkiger te laten voelen. Dat doen we onder andere door divers en afwisselende opdrachten te bieden, goed te luisteren naar wensen en behoeftes én door administratieve taken makkelijker te maken. Wij zijn daarom heel trots dat onze zzp’ers hun werkgeluk beoordelen met een 8,1, zo blijkt uit onderzoek dat wij in samenwerking met de Monitor Groep uitvoerden. Zij geven daarvoor meerdere redenen; dit zijn de 5 meest genoemde.

Waardering

Als zorgprofessional zet je je dag in dag uit in voor anderen. Je doet er alles aan het leven van een cliënt iedere dag een beetje mooier te maken. Want dát is waar jij energie van krijgt. Doordat zzp’ers minder tijd besteden aan administratieve taken, hebben zij meer tijd voor dat wat écht belangrijk is: goede zorg verlenen en extra persoonlijke aandacht voor de cliënt. Wij zijn blij dat maar liefst 97% van onze zzp’ers zich (gedeeltelijk) gewaardeerd voelt door cliënten.

Maar niet alleen waardering van cliënten doet iets met ons zorgprofessionals. Ook die van zorgprofessionals in loondienst heeft invloed. Maar liefst 93% van onze zzp’ers voelt ook die waardering volledig of gedeeltelijk.

Leuke collega’s

Plezier hebben in je werk. Het is de basis voor een gelukkig werkleven. Leuke collega’s hebben daarin een belangrijk aandeel. Want niets is zo fijn als samenwerken en samen kunnen praten met mensen die je begrijpen. We zijn nu eenmaal sociale wezens. Voor zzp’ers van PIDZ is dat niet anders. Maar liefst 89% geeft aan plezier te hebben in hun werk. En zelfs 93% voelt gedeeltelijk of voldoende binding met het team.

Vrijheid en zelfstandigheid

Voor veel zorgprofessional is het dé reden om te starten als zzp’er: de vrijheid en zelfstandigheid. Je bent de baas over je agenda. “Ik vind het heerlijk om mijn eigen werktijden te bepalen en de vrijheid te hebben om te werken waar ik het fijn vind”, zegt een zorgprofessional. Niet zo gek dat 90% van onze zzp’ers aangeeft dat die flexibiliteit hun werkgeluk vergroot. 

Bovendien heb je als zzp’er de vrijheid jezelf te ontwikkelen en ervaringen van eerdere klussen mee te nemen naar nieuwe. Zo kun je cliënten steeds weer beter helpen; 89% van hen vindt dat zij (gedeeltelijk) voldoende invloed hebben op de kwaliteit van de geleverde zorg.

Iets kunnen betekenen voor anderen

Iets kunnen betekenen voor een ander. Dat is heel wat. Het betekent dat je de wereld van een ander nét een beetje mooier en aangenamer maakt. En dat vinden we fijn. Onze zzp’ers voelen die zingeving. 96% weet dat hij/zij een mooie, goede of belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. En hetzelfde percentage respondenten geeft aan aan het einde van de werkdag een voldaan gevoel te hebben. Mede omdat zij cliënten net een beetje éxtra persoonlijke aandacht kunnen bieden en tegelijkertijd het vaste zorgteam hebben kunnen helpen. 

Goede werk-privébalans

Werkgeluk betekent ook dat je voldoende tijd hebt om tot rust te komen. Zodat je tijd met familie en vrienden kan doorbrengen. Een belangrijk thema, voor iedere professional. Als zzp’er bij PIDZ bepaal je je eigen agenda. Je werkt alleen het aantal uur dat jij wil, en alleen wanneer het jou uitkomt. Ondanks de werkdruk in de zorg geeft 95% van de zzp’ers van PIDZ geeft blij of gedeeltelijk blij te zijn met hun werk-privébalans.

Zzp’ers in de zorg willen de best mogelijke zorg verlenen aan cliënten. Dat is waar hun hart sneller van gaat kloppen. Het liefst doen zij dat op zo’n manier dat zij gelukkig worden van hun werk. In goede samenwerking met de zorgprofessionals in loondienst. Via PIDZ kan dat.

Vergeet niet om deze post te delen.

Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.