Terugblik webinarserie: hoe om te gaan met…

Allizo - PIDZ - zorg - zzp - administratie - webinar - omdenken - werkgeluk - wet DBA - webmodule

Na vier webinars met uiteenlopende onderwerpen zit de serie erop. Wil je een webinar terugkijken? Dat kan!

Webinar: Hoe om te gaan met de wet DBA en webmodule?

In zorgland heerst veel onrust over de huidige wet DBA en de aankomende webmodule. Onze host John van der Sanden ging in het eerste webinar in gesprek met belastingadviseur en advocaat Boris Emmerig van Holla Advocaten om duidelijkheid te scheppen en antwoorden te geven op de vragen van zzp’ers over de wet DBA en de webmodule.

Webinar: Hoe om te gaan met jouw administratie als zzp’er?

Een goede administratie is belangrijk als zzp’er in de zorg. Veel ondernemers vinden het saai, suf en stoffig merkt eigenaar Jack van Ansem van Allizo door zijn 25 jaar aan ervaring. ,,Maar een goede boekhouding duurt vaak niet meer dan vijf minuten per dag”, zegt hij tijdens het webinar van PIDZ waar allerlei belangrijke aspecten over ‘jouw administratie als zzp’er’ worden behandeld.

Bestaat werkgeluk nog tijdens de coronacrisis?

Werkgeluk tijdens de coronacrisis. Bestaat dit eigenlijk nog wel? Inspirator en spreker Arjen Banach heeft het antwoord. Hij weet dat werkgeluk niets is wat te forceren is. ,,Als ik een keer in mijn vingers knip, dan ben je niet meteen gelukkig. Zo werkt het niet”, zegt Banach tijdens de webinar. ,,Het vloeit voort uit iets anders. Hoe kun je er als vakman of vakvrouw voor zorgen dat jij je beste werk kunt laten zien. Als dat lukt, draagt dat bij aan geluk.”

Omdenken: hoe maak je van een probleem een mogelijkheid?

Grondlegger Berthold Gunster van Omdenken heeft geen eenduidig antwoord voor de werking van zijn methode. Maar, zegt hij: ,,Zoals verwacht loopt alles anders. En wat gebeurt er als alles anders verloopt? Dan heb je een probleem.” En daar ligt de kracht van Omdenken: van een probleem een mogelijkheid maken.

11 juni 2020

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.