Wel of geen arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wel of geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Veel zzp’ers vinden het erg duur of weten niet goed waar ze de juiste informatie vandaan kunnen halen. PIDZ’ers Kim Roijakkers en Mikal Handels vertellen over hun ervaringen.

Kim Roijakkers, PIDZ’er sinds 2016: 

,,Ik weet niet zo goed hoe ik mijzelf moet verzekeren, maar wil het wel heel erg graag. Ik heb zelf enkele verzekeringen afgesloten, waaronder een bedrijfsongevallenverzekering. En als je denkt dat alles gedekt is, dan blijkt dat niet zo te zijn volgens de kleine lettertjes. Wat als ik een cliënt uit de tillift laat vallen? In hoeverre ben ik dan gedekt? Dat zijn allemaal vragen die mij voortdurend bezighouden. Daarbij is het ook ontzettend duur. Een informatiegesprek bij een assurantiebureau alleen al kost 450 euro en dan heb je eigenlijk nog niks. Als alternatief ben ik aangesloten bij een broodfonds. Om aan te sluiten, moet je weer een lid kennen. Heel ingewikkeld ook. Daarom is dit voor mij een tussenoplossing voor twee jaar. Een AOV-verzekering staat echt hoog op mijn lijstje, zeker nadat ik het HKZ-traject heb doorlopen. Ik heb er zelfs even over nagedacht hoe het zou zijn om in loondienst te gaan vanwege mijn toekomstplannen. Ik vind het een heel lastig onderwerp. Voor mij is de AOV-verzekering echt een heel wenselijk middel, ik weet alleen nog niet zo goed waar ik de beste en juiste informatie vandaan kan halen.”

Mikal Handels, PIDZ’er sinds 2015:

,,Ik ben echt wel bereid om een AOV-verzekering te nemen. Laatst kwam Interpolis met een AOV-verzekering waarvan de kosten vrij laag zouden zijn. Dat leek mij wel wat. Dus ik heb een offerte aangevraagd, bleek dat 500 euro per maand te kosten. En dan heb ik niet eens mijn gehele omzet verzekerd! Er moet vast een goedkoper alternatief zijn dan dit. De prijs heeft mij afgeschrikt en ik ben daarna ook gestopt met zoeken. Ik wil best 300 euro per maand te betalen hoor, geen probleem. Maar 500 vind ik echt te gortig. Ik weet ook dat ik een risico loop. Sinds het begin van mijn zzp-schap ben ik onverzekerd. Mijn investeringen die ik heb gedaan in vastgoed, zijn eigenlijk voor mijn pensioen. Daar wil ik liever niet aankomen. Ik ga mij komend jaar eens verdiepen in de AOV-verzekering, want ik vind het wel belangrijk.”

20 november 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.