Zzp'ers inzetten met de eisen uit de wet DBA

Heb je vragen over de Wet DBA als het gaat om de samenwerking tussen zzp’ers en zorginstellingen? Dan ben je bij PIDZ aan het goede adres. Met onze juridische kennis richten wij onze dienstverlening zo in dat we jou ondersteunen om te voldoen aan de eisen uit de Wet DBA. Hoe? Dat leggen we graag aan je uit. 

Met gerust hart samenwerken

Onze juristen houden de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving continu in de gaten. Zij hebben onder andere contact met externe juristen, de Belastingdienst en andere experts. En wanneer nodig, passen wij onze (juridische) documenten en werkwijze aan. Zodat zorginstellingen en zzp’ers met een gerust hart met elkaar kunnen blijven samenwerken. Want wij geloven dat dat mogelijk is binnen de huidige kaders van de wetgeving. 

Hoe zorgen wij hiervoor?

Het stimuleren en faciliteren van het ondernemerschap van de zzp’er staat centraal in de samenwerking tussen zorginstellingen en zzp’ers. Dat doen wij onder andere met:

Overeenkomst van Opdracht

In de OvO die via mijnPIDZ afgesloten wordt tussen zzp’er en zorginstelling houden we rekening met de eisen uit de Wet DBA. Denk hierbij aan thema’s zoals vervanging, de gezagsverhouding en verdeling van risico’s.

MijnPIDZ-systeem

Ons systeem verbindt zzp’ers direct met zorginstellingen. Bijvoorbeeld met het facturatieproces, dat zonder tussenkomst van PIDZ verloopt. En zzp’ers zijn vrij in hun ondernemerschap: zij bepalen onder andere hun eigen uurtartief en agenda.

Intakeproces

We kijken kritisch naar de zzp’ers die zich bij PIDZ willen aansluiten. Een van de belangrijke punten waar wij naar kijken, is hun ondernemerschap. Wanneer dit niet voldoet aan onze normen, worden zij niet ingeschreven.

Advies

Uiteindelijk gaat het er ook om hoe zzp’ers en zorginstellingen in de praktijk samenwerken met elkaar. Wij geven daarom advies over hoe de samenwerking op de werkvloer zo goed mogelijk ingericht kan worden volgens de eisen uit de Wet DBA.

Wat zorginstellingen moeten weten over de wet DBA

Wij vertellen je graag meer over de eisen uit de Wet DBA, hoe we hier in onze dienstverlening rekening mee hebben gehouden en hoe jij hier in de praktijk mee om kunt gaan. In onze whitepaper vind je tips voor jouw organisatie. Je kunt deze hier downloaden.

Whitepaper zzp - Wet dba - 2022

WHITEPAPER

Wat zzp'ers moeten weten over de wet DBA

Met de wet DBA wil de overheid de verantwoordelijkheid voor de relatie die opdrachtgever en zzp’er samen aangaan, beter verdelen. Wij praten je bij over de laatste ontwikkelingen en helpen je door de bomen het bos te zien.

Whitepaper zorginstellingen - Wet dba - 2022

WHITEPAPER

Wat zorginstellingen moeten weten over de wet DBA

Als zorginstelling wil je de flexibele schil graag goed regelen. Zo voorkom je problemen in de planning en krijgen de cliënten en patiënten de zorg die zij verdienen.

Contact

Wij begrijpen dat de Wet DBA een ingewikkeld onderwerp is. Wij helpen je dan ook graag verder met jouw specifieke vragen. Kom je er niet uit? Is er iets onduidelijk? Of heb je twijfels? Neem dan contact met ons op via vragenoverdba@pidz.nl. Onze juristen kijken graag met je mee en geven je advies over jouw situatie. 

Download jouw handleiding over de wetDBA

Download jouw handleiding over de wetDBA