Wethouder loopt mee met PIDZ’er Petra

Daan Russchen, wethouder in de gemeente Buren, liep vorige maand mee met PIDZ’er Petra Gerritsen. Dit deed hij in het kader van de Week van Zorg en Welzijn, waarin honderden zorg- en welzijnsorganisaties letterlijk hun deuren openden. ,,Mooi toch dat je zó gewaardeerd wordt door de opdrachtgever?”

De eerste reactie van wethouder Russchen: ,,Ik leer hier meer van dan van verslagen en rapporten lezen!” Als oud-verpleegkundige in de psychiatrie ligt hem de zorg nauw aan het hart. “Ik schreef laatst in een voorwoord voor Buren Magazine dat ik ooit misschien weer terugkeer als broeder. Ik vind het werken in de zorg prachtig. Je kunt voor ieder uniek persoon echt direct het verschil maken. Je kunt een-op-een verandering teweeg brengen!”

Waardering

Petra Gerritsen, als PIDZ’er werkzaam bij Oranjehof, geeft de wethouder graag een kijkje in haar keuken. Van alles komt voorbij: de wethouder helpt bewoners bij het opstaan uit bed en brengt sommigen naar het restaurant voor de warme maaltijd. Ook loopt hij met Petra mee bij het uitdelen van medicatie.

En ze komen ook langs bij mevrouw Van Dodewaard – van Ommeren, die het bezoek van de wethouder waardeert. ,,Ik heb het heel goed hier. En ik vind het belangrijk dat hij dat zelf kan zien. En dat hij kan ervaren hoe het werk hier is.”

Persoonlijk contact

Petra onderschrijft de woorden van Daan over het persoonlijk contact. Dat is wat haar juist in de ouderenzorg aantrekt: ,,Hier heb ik veel persoonlijk contact met de bewoners en cliënten. Ik krijg van hen veel waardering voor de kleinste dingen. Ook de afwisseling en de vaak complexe zorgvraag maakt het werken in de ouderenzorg voor mij zo mooi. En als Daan inderdaad weer aan de slag wil als broeder: hij is van harte welkom!”

5 mei 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.