Wij-krant | Samenwerking

Zorg verlenen doe je niet alleen, dat doe je samen. In mijn geval samen met PIDZ Roosendaal. Via een collega maakte ik vier jaar geleden kennis met eigenaar Ed Engelander.

Ik was manager van een aantal woon- en dagbestedingslocaties, waar cliënten woonden en werkten met zeer moeilijk verstaanbaar gedrag. Een hele mooie club mensen, maar wel een groep met veel uitdaging. De dagen waren soms hectisch, de een-op-een begeleiding intens. Dat vroeg regelmatig om inzet van gespecialiseerde zorgprofessionals. Niet alleen bij ziek en piek, maar ook als extra ondersteuning.

Die kennismaking met Ed is bij mij blijven hangen. Zijn visie, betrokkenheid en eigen ervaringen in de zorg maakten indruk op mij, net zoals de visie van PIDZ dat deed. Voor mij was dit een duidelijke win-winsituatie en daarom ging ik graag met hem in zee. Samen met Ed heb ik vele lastige en intensieve vraagstukken besproken én opgelost. In mijn huidige rol als hoofd van het flexbureau en de afdeling Participatie bij SDW in Roosendaal werk ik ook samen met bemiddelingsbureaus. De flexpool, die 160 medewerkers telt, heeft regelmatig extra handen nodig.

“En tot op de dag van vandaag bestaat de hechte band nog steeds. Waarom? De zorgprofessionals die via PIDZ bij SDW komen, leveren kwalitatief goede zorg en zijn vakinhoudelijk sterk”

Het verleden bracht mij in beweging. Ik wilde bij mijn nieuwe werkgever de samenwerking met Ed graag doorzetten. Dus heb ik hem benaderd om te vragen of hij niet iets voor mij kon betekenen. En tot op de dag van vandaag bestaat de hechte band nog steeds. Waarom? De zorgprofessionals die via PIDZ bij SDW komen, leveren kwalitatief goede zorg en zijn vakinhoudelijk sterk. PIDZ investeert in de kwaliteit, met de PIDZ Academie als mooi voorbeeld. PIDZ’ers delen graag hun kennis met de vaste collega’s op locatie van SDW.

Door alle goede ervaringen met PIDZ heeft een aantal zorgprofessionals vanuit mijn oude werkgever zelfs de sprong in het diepe gewaagd – ook zij zijn zelfstandige geworden. Een mooie stap voor hen en een echte aanwinst voor PIDZ. Ik ga ervan uit dat de samenwerking blijft. Zorg verlenen doe je niet alleen, dit doe je samen. In mijn geval ook met PIDZ.

Karin Kaslander
Hoofd Flexbureau en afdeling Participatie bij SDW in Roosendaal

11 juli 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.