Wij-krant | Vijf vragen over PIDZ Detachering

PIDZ Detachering: flexibiliteit en zekerheid

Zorginstellingen constateren dat de samenstelling van zorgteams door inzet van flexibele krachten voortdurend wisselt. Om meer rust op de werkvloer te creëren en het gat tussen uitzendkrachten en zzp’ers in de zorg op te vullen, is PIDZ Detachering in het leven geroepen. Productontwikkelaar Maaike Dekkers (41) legt in vijf vragen uit wat deze nieuwe tak inhoudt.

Waarom PIDZ Detachering?

,,Door de tekorten in de zorg dreigt uitstroom van zorgprofessionals. Sommigen vinden de stap naar zelfstandig ondernemerschap te groot en zeggen hierdoor de zorg misschien voorgoed vaarwel. Wij willen hen graag behouden. Een detacheringsconstructie kan oplossing bieden en vormt een mooie tussenstap: meer controle over de eigen agenda, maar ook de zekerheid van een contract.”

Wat is het doel?

,,Meer rust creëren op de werkvloer en de goede zorgprofessionals behouden. Het zou heel gaaf zijn dat we zo’n mooie club met zorgprofessional opbouwen dat mogelijk nieuwe kandidaten zich bij PIDZ Detachering willen aansluiten vanwege de goede verhalen. En dat zij bovenal trots zijn via ons te mogen werken. Als we dit kunnen bereiken, stemt mij dat zeer tevreden.”

Wat zijn de verschillen?

,,Als je je aansluit bij PIDZ Detachering heb je aan de ene kant de luxe om in verschillende keukens te kunnen kijken en aan de andere kant bepaalde zekerheden van een werknemer: een vast basissalaris, pensioen, 25 vakantiedagen en vakantiegeld. Bij 24 uur of meer kan je kiezen voor een leaseauto. Een zzp’er in de zorg moet zijn eigen broek ophouden, bij PIDZ Detachering wordt goed voor jou gezorgd. Daar vragen we wel loyaliteit en flexibiliteit voor terug.”

Valt ook een vergelijking te maken?

,,Zeker. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Zorgprofessionals die zich aan PIDZ committeren, zijn een visitekaartje voor ons en échte ambassadeurs. Om dit te waarborgen, wordt een zorgcoach aangesteld. Deze zorgcoach voert evaluatiegesprekken met de zorgprofessional en komt regelmatig op de werkvloer om te kijken hoe het gaat. Daarbij krijgt de gedetacheerde PIDZ’er ook kans om bijscholing te volgen. Deze professionaliseringsslag willen we begin 2019 maken, als de eersten gestart zijn.”

Welke voordelen biedt PIDZ Detachering voor de zorginstellingen?

,,Een zorgprofessional die via PIDZ Detachering aan de slag gaat, zorgt voor meer rust op de werkvloer, is flexibel en op en top professioneel met zijn vak bezig. Zorgorganisaties kunnen hem of haar ook voor een langere periode inzetten, zodat de cliënten veel hetzelfde gezicht zien. Bovenal draagt deze PIDZ’er de kernwaarden (vrijheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding, red.) uit in hart en nieren. De zorgprofessionals die hier ook voor staan, zien we graag bij de PIDZ-familie aansluiten.

4 februari 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.